Höst

Ja nu är hösten här.
Det har regnat i så många dagar att jag inte ens håller räkingen längre. Idag är första dagen på JÄTTE länge som solen visar sig med den blå himlen. Men USCH så kallt det ska vara i stället. Jag vet tvungen att ha min huddi, halsduck och mössa på mig. Första gången i år. Men är väl bara att vänja sig anntar jag. Kommer väl komma mer och mer kalla dagar nu. 

Var ute på en jätte skön promenad i solen förrut, var skönt, fast det var kallt. Men det blev inte så långt för min rygg har inte sin bästa dag kan jag ju säga. Det gör så ONT! Usch usch... Inte kul. Måste väl ha sovit på något konstig sätt .. eller något. Men det gör så grymt ont. Så jag ligger bara i sägen. Känns så dåligt när solan äntligen ät här så ligger jag i sägen. Jätte kul, not. Jag hoppas att ryggen är bättre imorgon och att solen stannar kvar. HOPPAS! 

Idag kom det ett jätte sort packet till mig =)

Jag viste dock vad som skulle ligga där i. Dom sakerna som jag int fick med mig när jag åkte som mamma och pappa nu skickade till mig. MEN det låg TRE saker där i som jag inte viste om :
*Ett Kort från familjen 
* En BAMSE TIDNING =) hahaha så gulligt Tack =D 
*och ETT TUGGUMMIPACKET! YES TACK!!



sen var det ju mina saker som jag viste om :
*Tre Bäcker 
*min adress bok så jag kan skcika brev 
*Min kort/brev papper
*min muffins bok (så jag kan baka)
och lite smått och gott.
Tack mamma och pappa att ni skickade det . 


Love
Matilda

Onsdag

Jaha så sitter man här igen.
Ja det har ju inte hänt så mycket, barnen är i skolan, Diana prtar i tel och jag sitter här. Har tagir en skönr dusch. Sue, en vän till Diana spenderade natten här. Hon är jätte mysig =) Hon Lärde mig RIKTIG Engelska xD Hon tyckte jag pratade för mycket Amrikanskt  xD hahahah 

Jag och Diana ska kolla igenom kurser idag =) så kommer troligen börja plugga i Slutet av oktober. Konstigt nog så tycker jag det ska bli kul. få lite mer att göra och lite mer att lägga i CV:et efter detta år. Och det är ju alltid bra. Så vi ska ta och kolla igenom det idag så jag hinner ska. Det är på distans, så jag inte behöver känna mig stressad att hinna till lektioner och hinna hem i tid att hämta barnen. Så det känns det bästa och det som känns mest rätt och så slipper jag lektioner, för är ju fortfarande lite skol trött. 

Så vad ska jag gör idag. mer än kolla kurser. Ingen anning, det regnar utanför så har ingen lust att gå ut överhuvudtaget. Jag måste komma på något bra till Mat ... humm .. 

Nee ska nog sätta på en film och mysa ^^ En sådan dag xD hahaha 



Love
Matilda

dagar som har gått

Jaha, Ja i Lördags så var jag ju på en konfereras med Diana i London.
Måste säga att det var mycket intressant . FAKTISKT. 
Jag fattar inte att jag orkade lyssna så mycket, och fattade vad dom sa. =)
Fick träffa människor som Diana jobbar med och lära mig mer vad hon jobbar med.
Vi var där hela Lördagen, från halv 9 till 10 på kvällen. Lång dag kan jag säga. Jag var helt slut när vi kom hem.

Söndagen så stannade jag hemma. Konferensen var på söndagen också, men jag var så trött och kände att jag behövde sov morgon. Så jag stannade hemma.
Men jag tog chansen att åka in till Cambridge för att se om jag faktiskt kunde hitta till saker, vilket jag kunde =) YES! Blev lite shopping också, som Glee boxen (Matilda är kär ^^) hahah

Måndag-tillbaka till vardagen.
Var faktiskt rätt skönt också. Men tråkigt att det skulle regna hela dagen. Men kunde inte vara ute i 10 sek fören man var dygsur. Inte kul.
Kollade också på Kurser.. För jag ska börja plugga =) Verkar som det bler , något mer barn, eller skriva uppsatser nu till mars och i feb så kommer jag troligen läsa Engelska =) Tror faktiskt det kan bli kul. (Matilda och plugga brukar inte gå så bra ihop, men jag tror på det den här gången)

Tisdag, Idag. Inte hänt så mycket än. har käkat frulle och sitter nu här =) Väntar på att klockan ska bli 3 då jag ska hämta barnen från skolan. =)

Love
Matilda

Era frågor och mina svar

Jag fick lite frågor =) KUL.
Tackar för det, här kommer mina svar, jag hoppas ni är nöja med svaren =)

Hur trivs du med familjen? :) (än så länge)
SV: Jag trivs jätte bra. Dom har varit jätte välkomnade och snälla. Känner mig redan som en i familjen. Diana brukar skämta om att jag redan kan läsa hennes tankar, om hon skulle glömma att säga något till mig ^^.


Hur fick du kontakt med familjen?
Jag menar åker du genom något företag eller är det privat du har kommit i kontakt med dem?
SV: Jag åkte genom Organisationen STS www.STS.se . Och när man har gjort anmälna så sickar man in den och dom kollar igonom och godkänner än. Sen är det  Au Pair organisation som skickar min ”ansökan” till passande familjer och det är dom som säger om jag låter intressant eller inte . Så denna familj tyckte jag lätt intressant och hörde av sig.


Vart bor du egentligen, har inte riktigt fattat det..? Är det en liten stad eller by eller mer på landet? Berätta! :D
SV: Jag bor i en liten stad som Heter Cottenham. Det är en jätte liten stad, typ som Finspång (där jag kommer ifrån). Fast lite mindre. Cottenham ligger Norr om staden Cambridge som jag tror dom flesta känner till. Tar ca 30 min med bil från Cottenham till Cambridge. (kolla google)


Vad brukar du laga för mat?
SV: Det är olika, jag har lagat köttfärssås, Carbonara mm. Det beror lite på vad som finns. Det är ju Diana som handlar så jag tar av det som finns och blandar ihop något ^^ Bukar bara bli en mix av något, ttp något kött, grönsaker någon sås som jag häller i allt och sen pasta, ris eller potatis till. (om ni har förslag på mat får ni gärna skriva en kommentar med förslaget)


"hur har du det där borta (låter ju rätt segt" hahah. Men min fråga får helt enkelt bli, skulle du kunna tänka dig att bosätta dig i något annat land, som tex det du infinner dig i nu :) ?
SV: JA! =) det skulle jag verkligen. Och min plan är att göra det också. Jag skulle absolut kunna bosätta mig i England.


Vad gör du när barnen är i skolan? Vad skickar du med till lunch?
SV: Jag brukar gå på promenad, se lite på TV (blir Friends eller Veronica Mars), Blogga, och det finns disk/tvätt ta hand om det. Duscha, om det behövs plocka i mitt rum eller i huset gör jag det. Allt beror lite på vad so behövs göra och vad det är för väder. 
Till Lunch brukar det bli smörgåsar, men tonfisk eller ägg eller kor i med salad gurka/tomat ost. Också lite vad som finns och vad Diana har sagt att dom ska ha. Dom ar också med sig frukt och om dom har varit snälla/duktiga kan dom få en kaka något gott med sig också.


Tackar för det. Kanske kommer en fråga stund till någon gång i framtiden =) (Fast du vill jag ha mer frågor )

Love 
Matilda


fredag and i'm loving it

Ja, så var det fredag igen.
Dagen har gått mycket bra. Diana åka härifrån sent igår kväll för att kunna komma i tid tills sitt möte idag. så var själv med barnen på morgonen. Men det gick hur bra som helst. vi hade en riktigt trevlig och rolig morgon. =)
Deras pappa hämtade dom vid ca halv 4, och jag har nyss kommit hem från att ha gått och handlat lite gott gott till kvällen , Muffins och Digestive =) MUMMS! Jag vet att jag egentligen inte borde, men jag var sååå sugen och jaa det kunde inte hjälpas. Dock hoppas jag på att jag inte kommer äta upp ALLT ikväll utan kan spara det några dagar alla fall. *håller tummarna*
Dagens väder här fått mig att bara ville bara inne, har regnat sedan jag steg upp hur sägen och det regnar fortfarande. Jag hade tänkt att gå på en promenad med ågrade mig direkt när jag såg vädret. Så har bara varit inne idag. Har gjort lite små sysslor. Men haft en lugn avslappnade dag. Vilket har varit as gött =) 
Just nu sitter jag skälv i hela huset. Diana kommer hem mellan 6-7. Tills dess är jag själv. 

Imorgon ska jag följa med Diana på någon konferans som hon har med jobbet. Tyckte det kunde vara en kul upplevelse och vem vet, kanske kan vara till hjälp under mitt år här eller i framtiden. =) Ska bli kul i alla fall. 
Hon ska på en på söndag också, MEENN .... är inte lika säker på om jag ska med på den också. Kanske kan vara skönt med en day off, få lite sovmorgon. Men men vi får se vad jag bestämmer =)

Och Idag har jag varit här i tre veckor =) WIII. Trivs fortfarande =)

Ska gå och göra lite mat nu tror jag =)

(Inte många dagar kvar om ni vill ställa en fråga till mig, Söndag kväll är det slut för denna gång)

Love
Matilda

det har varit en LÅNG dag

Den här dagen har varit speciell.
Första gången på jätte länge som Diana var hemma hela dagen, och speciellt under förmiddagen. Men skönt också. 
Hade tre personer här idag för att kolla på huset, eftersom vi (troligen) kommer flytta i början av November. Vet inte om jag ser fram emot det så mycket, packa ner allt .. hahah xD
Sen så har Lena och Laurence haft sin dag idag. Kan säga att jag är helt slut.! 
Har också varit på STEP igen. Riktigt skönt att få röra lite på sig. .. Ok mina ben är som .. jaa något i alla fall. Helt slut.
Så ska kolla på film innan jag drar mig till sägen (även om jag redan ligger i sägen) haha
(Och glöm inte att du har chansen att fråga mig VAD du vill just nu, tills på söndag)
Love
Matilda

NI frågar jag svarar

Jag tänkte bara kolla en grej ..


Nu har ni chansen att fråga mig VAD NI VILL.
Om det är frågor om mig, England, familjen här (kanske inte kan svara på FÖR personliga frågor), att vara Au pair, ALLT.
Så har ni chansen. Tills Söndagen den 26 Septerber han ni chansen. 
Kommentera på detta inlägg,och bara EN fråga per person.
Så på Söndag kväll kommer jag kolla igenom frågorna (om det kommer några) .


Hahhaha nu får vi se hur detta går XD 

Love
Matilda

En vanlig vecka

Satt nyss och skrev i Almanackan som jag fick av familjen när jag kom. 
Skrev upp några veckor framöver, lite aktiviteter och annat som jag säkert kan glömma bort. Alla veckor ser typ lika danna ut xD haha så kommer nog i i det (och har nog redan gjort)
Så här ser det ut:

Måndag
Laurence Souts 19.30-21.30
Tisdag
Dom ska ha med Lunch
Lena /Laurence till Farmor (en går ena veckan och den andra andra veckan)
Lena Brownies 18.15-19.45
Onsadag
Dom ska ha med Lunch
Lena Piano 
Torsdag
Dom ska ha med Lunch
Laurence Karata 18.00-19.00
Jag och Lena STEP 18.00-19.00
Fredag
L and L till Youth Club 18.00- (om dom inte ska till sin pappa)

Love
Matilda

Tillbaka till vardagen

Måndag
Var som en vanlig måndag:
Vakna, Frulle, Ta Lena och Laurence till skolan, sen ha min egan tid, Diana var inte hemma under förmiddagen, så jag gick på promenad, tog hand om tvätten, var ganska mycket så fick köra tre maskiner. 
Sen så kollade jag på Veronica Mars- en serie, sen så var det att fixa lite, sen hämta barnen från skolan, när vi kom hem var Diana hemma. Jag lagade köttförssås och pasta till mat. Sen gick Larence på scouts så jag och Lena spelade lite uno och något djur spel som hon hade. 
Sen var kl redan 8 och time for bed för Lena och jag gjorde mig i ording och gick och la mig då också, började få huvudvärk och var väldigt trött.

Under natten till Tisdag så drömmde jag så himla mycket! 
Drömmde massa om att Lena skulle vara på något vid 5.50 på morgonen så jag vaknade massa under natten och var tvungen att tänla på vad som var äkta, om drömmen var något som Diana faktiskt sa till mig eller om det var en dröm. Det var as jobbigt. så fick inte speciellt mycket sömn. Men gick i alla fall inte upp tidgare än vanligt. 

Så idag har jag också varit på en LÅNG promenad. Solen sken och det var helt ok väder ute. 
Gick hem och tog det lugnt. 
Vid 3 så lämnade jag huset för att gå och hämta barnen. Stod och väntade där jag alltid står, Lena kommer och vi väntar på Laurence. Och han kommer aldrig. Jag börjar få panik! Jag och Lena letar igenom hans klassrum, utanför klassrummet och ser att hans väska är borta. Vi letar igenom hela skolgården. Han syns inte till någonstans. Jag tänker: 
-har han redan gått hem? 
Ringer hem men igen som svarar, ringer Brian för att se om han har gått dit. Nej det har han inte. Jag får mer panik. Ringer Diana, inget svar.  Frågar Lena om han FÅR gå hem ensam. Hon säger att han inte har gjort det innan och ska helst inte göra det. Nu har det gått en halv timme. Och han syns inte någonstans.
Vi får gå till lärarana och dom börjar hjälpa oss, ringer grannar (dom vi kom på, vilket var två 2 st) två lärare tar Bilen till huset för att se om han är där, en annan letar igenom skolan. 
Nu har jag panik och vill bara gråta, vad kan har hänt!!!! 
Då ringer Diana, jag frågar om han får gå hem ensam, och berättar situationen. 
DÅ säger hon att han är hos deras farmor. Hon ringde sent igår kväll och sa att hon skulle ha honom. Och Diana måste ha glömt att skriva upp det och att säga det till mig. 
DÅ kunde jag andas ut. Det var HUR hemsk som helst. Jag trodde verkligen att något hade hänt. USCH NO MORE!! 

Men efter det hemska situationen så gick jag och Lena hem, båda lite skakis efter dagens händelse. Eftersom klockan redan var så mycket när vi kom hem så var det bara att börja med maten. 
Laurence kom hem vid 5. och jag och Lena berättade allt som hade hänt oss. 
Diana kom hem vid halv 6. 

Vi kan skratta åt händelsen nu, men det var grymt läskigt kan jag säga. USCH.
Men nu senare på kvällen så hittade jag en lapp där Diana hade skrivit upp att Laurence skulle till farmor, men den måste ha ramlat ner på golvet osv.

Nu ska jag kolla på Friends.

Love
Matilda

Shopping i Ipswich

T-Shirt från Primark

Trosor från Primark


Skjorta från H&M


Mössa från H&M


Tröja från H&M


Väska från New Look


Jacka från New Look


Nausica- of the valley of the wind Från HMV


Pokémon 3 The Movie från HMV


Lords of Dogtown från HMV


Bruce Alghtmiy från Cez Shop


Skor från Sport Direkt (Intersport I Sverige)



Love 
Matilda



Helgen i Ipswich hos Jennifer

Det började inte så bra.
Jag stod och väntade på bussen i 45 min. Och under den tiden så pratade jag med Diana om hur jag skulle göra eftersom jag missade tåg genom att stå och vänta. Hon fick ringa Brian och Liz (hennes bror och hans fru) och dom ringade bussarna och frågade vad som hade hänt osv.
Och det var tydligen något i Cambridge. Och just när dom skulle skjusa mig så kom en buss. Efter att jag väntat 45 min. Men i alla fall, gick på bussen och fick betala mindre än vad jag hade räknat med. Vilket var bra, £3.10.

Kom till Cambridge station efter ca 50 min på bussen. Och i all min väntat på buss och kön till där man köper biljetter så missade jag 3 tåg! Så fick ta tåget som gick 18.43 och skulle vara framme i Ipswich 20.03. Slapp i alla fall byte. 

(Väntan på Tåget)
När jag kom fram så väntade Jennifer på mig - KRAMKALASS! =D

Vi gick hem till henne, hon hade köpt pizza och vi hade popcorn + film, vilket var
pokemon

+ det regnar köttbullar

.
Mycket bra kväll =)

(Hemma Hos Jen)


Lördag.
Jen var tvungen att jobba på morgonen 7-11. Men jag fick lite sovmorgon och gick inte upp förens 10. 
När hon kom hem så blev det prat + att göra sig i ordning, och sen var det STAN som gällde. =) 

Bild 1-3: En Ko mys dress som vi hittade på Primark.
Bild 4-5: Folk tycker tydligen att detta är roligt inne på en leksaks affär för BARN.
Bild 6-10: Vi åt på ett ntss ställe som verkade biligt och helt ok, men vi kommer aldrig äte där igen, föst fans                   inte det vi ville ha, var tvungen att väta AS länge för att få ett par smörgåsar som inte alls var                           goda. ALDRIG MER!
Bild 11-16: Utsikten från Hennes tak, helt underbar utsikt. 
Bild 17-18: Innan bion, popcorn.






Efter stan så gick vi hem och poppade popcorn som vi kunde ta med oss på bion i stället för att köpa. 
Vi såg Going the Distance

med Jostin Long och Drew Barrymore.En bra film faktiskt, den var lite seg/tråkig i början men sen kom den igång, och det var en scen som jag och jen gillade mest kan jag säga ^^ höhöhöh

Sen drog vi hem byte om till myss käder. Sen fick Jen ett ryck och ville baka, så vi sprang ner och köpte mjöl, mjölk och margarin. Vi bakade kladd muffins som blev HUR GODA SOM HELST! 
Sen åt vi lite deg och muffins till Transformers.

Sen var det sägen som gällde. 



Söndag
SEG DAG.
Vi vaknade och pratade länge i sägen. 
Sen så åt vi frulle och kollade på Transformers 2 . Frullen bestod av ost och kladd muffins. Mycket bra och nyttig frulle. ^^


Efter så tog vi bara på oss något och gick till stan för att köpa en jack till mig som jag hade sett på Lördagen men som jag ville tänka på. Och jag hade bestämt mig för att den ville jag ha. 
Sen gick vi tillbaka till Jen och kollade på mer film som blev The girl who Leapt through time

och pratade änu mera tills jag var tvungen att hoppa på tåget tillbaka. 

Sen när jag skulle byta tåg, för var tvungen att byta på vägen tillbaka, så hade tågen som jag skulle med redan åkt, så fick ta ett annat tåg. Så det slutade med att Diana fick åka och hämta mig i Cambridge istället för ett ställe närmare. Men det gick bra. 

Helgen hos Jennifer var verklien hur rolig som helst. Har saknat henne jätte mycket.
Tack för en AWESOME HELG!!
Kommer snart tillbaka och då får vi göra allt igen och kanske lite till ^^
Love you <3

Det var min helg hos Jen =)
Love 
Matilda



Äntligen Fredag

SES PÅ SÖNDAG. =)

Åker till Ipswich över helgen till Jennifer 

Love
Matilda

16 September

En ganska helt vanligt torsdag.
Morgonen var lite annorlunda eftersom Laurence kom ner och mådde inte alls bra, ont i halsen, magen och snorig. (Början till förkylning tänkte jag).
Så jag tänkte på mamma, och gav honom lite huskurer, som

Honungs vatten (som han faktiskt gillade)
Kiwi
Mycket vatten
Ja, det var vad jag kunde hjälpa med. Han mådde i alla fall lite bättre när vi kom till skolan.

Sen blev det en seg dag för mig, jag bara kände mig lite nere, kom lite hemlängtan, smsade lite med Milla som jag saknar JÄTTE mycket <3. 

så typ från 9.30-14.30 spenderades framför Tv:n i min säng. Sov lite också.
Kanske behövde det, vet inte. 
När jag senare hämtade barnen från skolan, så mådde Laurence lite till bättre, vilket var bra =).
Vi åt god mat och kollade på El Dorado som jag hade tagit med mig hemifrån.

Dom hade aldrig ätt den förut så jag var ju vara tvungen att visa. (Jag skrattade typ hela tiden.), Vi har inte sett klart filmen än, så dom frågade om vi kunde fortsätta se till frulle, jag se vi får se. Beror på tid och hur dom uppför sig. 

Men i alla fall, efter den goda maten och rolig film så var det dags att ta Laurence till Karate och jag och Lena gick på STEP undertiden.
Lite träning =)
Var mycket roligt måste jag säga, kul att höra på Engelska.
Tror faktiskt jag ska börja gå på den kursen på torsdagar, få lite träning liksom. Det är alltid gött.

och nu så sitter jag igen här vid bloggen efter ännu en dag. 
Imorgon har jag varit här i två veckor. =) Trivs jätte bra.
och imorgon bör det av till Ipswich, som jag inte har varit i sedan Januari och Ska träffa Jennifer =D

Love
Matilda

14 september

Tisdag.
Så vad har hänt idag?
*Diana åkte iväg tidigt
*Jag har gått på två promenader
*Lagat jätte god mat FAKTISKT ^^ 
*Lyssnat på musik med Laurence och samtidigt gjort något tills hans scout, Och det gjordes medans Lena var på Brownies (Scouts för tjejer).
*Har också blivit irriterad idag på barnen. Inte kul, men det blev för mycket. 
*MEN vi har också skrattat mycket under dagen. =)
En ganska vanlig dag helt enkelt. Jag trivs jätte bra. Det är så roligt (oftast xD) Och jag lär mig så mycket.
OH, pratade med mamma och pappa igår för första gången sedan jag åkte hit. =) Var kul att prata med och och se hur dom har det.
Nu ligger Lena och Laurence och sover och jag ska kolla på Friends (Vänner) innan jag går och lägger mig tänkte jag.
Love
Matilda

Internet tillbaka

JA! Vi har äntligen fått tillbaka Internet!
Vi har varit utan internet sedan Fredag eftermiddag, men nu är det äntligen tillbaka.
så har inte kunnat blogga, ber om ursäkt för det. Men nu är jag tillbaka. =)
Så i fredags skulle ju jag ha pratar med mamma och pappa, men det blev ju inget va det. Så vi ska se om jag kan prata med dom ikväll i stället.
I helgen ar jag bara tagit det lugnt.
I Lördags så var vi i Cambridge en lång stund. Vi fixade ett bank konto åt mig så jag slipper ha alla pengar hemma. Vi gick också in i en bokaffär, vilket alla vet INTE är bra för mig. Jag hittade såååå många böcker som jag ville ha. Men kunde ju inte köpa alla, så det blev bara två. Och det blev Dom två sista Narnia böckerna på Engelsk. Så tänkte att jag kan läsa dom böckerna först innan jag köper några fler.
Fick också min först "lön" I lördags =) WIII.
Söndags blev en hemma dag, vi ¨åkte till tescco och handlade mat för vi skulle få lite middags gäster. Hittade då också en "Kavaj" som jag blev kär i på en gång. Så den blev också handlad.
Så det har inte hänt så mycket spännande i helgen. Men det har varit skönt.
Min första vecka avklarad, och det gick bra =). Jag har redan lärt mig mycket. Och jag trivs jätte bra.
Nu börjar andra veckan. I helgen ska jag åka till Ipswich och hälsa på Jennifer =) vilket kommer bli mycket kul också. Ni som känner oss vet nog redan vad som kommer hända i helgen, men ni som inte vet så kommer det nog bli mycket film som tex Pokemon Sailor Monn. Och till det kommer det serveras Popcorn.
Bara en liten sak, om ni har förslg på mat får ni gärna kommentera och berätta ^^ hahah börjar bli lite jobbigt att komma på något bra. xD
Jaha, nee ska se om jag kan hitta något att göra innan jag ska hämta barnen från skolan.
Kommer vara själv med dom den här veckan också, från Tisdag - Fredag då dom åker till sin pappa och jag till Ipswich.
Love
Matilda

Jag är glad

Idag har varit en sådan bra dag =) Jag är så glad!!
Dagen har verklign varit bra från början till slut. Inget bråk på morgonen, och till skolan så skrattade vi alla ihop. så att alla kollade konstigt på oss. xD
Sen så gick jag ut på en jätte skön promenad. Hittade massa stigar man kunde gå på. Ska pröva några fler imorgon.
Det var jätte mysigt, skönt och vackert.
Sen kom jag hem, åt lite mat mm.
Och sen när jag hämtade dom så var det inget bråk heller, (dom dikskuterar ju väldigt mycket, men det blev inget bråk va det)
Sen så hade vi det jätte mysigt när vi satt och åt mat, kunde till och med kolla på film samtigt.
Och det var så hela tiden ända tills dom gick och la sig =) jag så såå glad med dagen. Känns jätte bra! Verkligen!
och idag så tappade Lena en slös tand =) så jag måste försöka lägga en peng under kudden imorgn! (hoppas jag kommer ihåg och att hon inte märker något!).
Imorgo så kommer Diana hem igen och det blir helg.
och imorgon ska jag prata med Mamma och Pappa. Ska bli kul.
Tack för dagen
Love
Matilda

Bilder

Lite bilder från min promenad igår.

IDAG
Jag och Laurence lekte lite medans vi väntade på att Lena skulle bli klar med hennes Piano lektion.
Vi åkte en stådna där snurrgrej som man springer för och sne hoppar på.
och idag har jag pratar med min soulmate Jennifer =) <3
Love
Matilda

Spännande vecka framöver

Jaha, då var den andra jobb dagen över.
Det har varit två bra bra dagar.
Igår var Diana hemma hela dagen så fick stöd från henne vilket var mycket skönt att börja med.
Jag gjorde ju det mesta som att väcka dom, börja med frukost, följa dom till skolan, hämta dom från skolan, laga mat på kvällen. MEN Diana var ju hemma när jag väckte dom och hon var med vid frukosten och hon följda också med till skolan, och var med och hämtade dom och hon var ju hemma när jag lagade maten. Men det var skönt att ha det så första dagen.
Och när vi hade lämnat Laurence och Lena i skolan så gick vi och skrev in mig hos det lila "sjukhus" dom har här. Och sen hade jag ledigt tills vi hämtade dom vid 3 oc då visade dom mig runt till deras aktiviteter så jag viste var dom log, som vart Laurence karate är och vart Lenes Piano lektioner ska vara någon stans.
Idag var lite annorlunda. Diana var hemma vid frukosten och när vi gick med dom till skolan.
Sen var det bara jag som hämtade dom och var ensam med dom till 6.
Och idag var första dagen med läxa också som vi fixade, vilket var skönt att veta att jag har klarat något i alla fall.
Efter att vi hade lämnat dom vid skolan så gick jag och handlade lite smått och sen så gick jag runt i ca 2 timmar och kollade om jag hittade till alla ställen, som Laurences scouts, Lenas Brownis (som är på samma ställe), Det lilla sjukhuset, Bibban, Laurence Karate, Lenas Piano, skolan Dianas bors hus (alltid bra att veta om något skulle hända). Gick också runt och kollade på området (kommer lite bilder från min tur, Om jag orkar så kommer dom imorgon). Fans en liten bäck/flod en liten bit från deras hus som var trevligt att promenera vid. Var ganska mysigt där. och idag kunde jag gå i shorts! vilket var as gött, lika bra att passa på tänkte jag. =)
Imorgon börjar den spännande biten.
Jag kommer att vara ensam med dom från kl 8 imorgon til ca 20.00 på FREDAG!
DET kan jag s äga att jag är nervös för. Men det har gått bra idag, och jag vet hur jag ska göra. Vi har allt hemma för maten. Så jag hoppas hoppas hoppas det allt kommer gå bra.
Det känns ändå ok. Men klart man är nervös. Barnen liv är i mina händer liksom.
Men vi hoppas på det bästa och jag ska göra mitt bästa.
Love
Matilda

Day 2

Så andra dagen drar mot sitt slut. Laurence and Lena är redan i sina rum och sover.
Jag har tagit en trevlig behövlig dusch. Och sitter nu här vid bloggen och tänkte göra en liten sanbb beskrivning av dagen.
Dagen har mest spenderats hemma. Eller den HAR spenderats hemma.
Vi har spelat spel, bakat, ritat, hoppat studsmmata, dom gjorde en hinderbanna i trädgården (jag var för trött /latt för att vara med så jag tog tid i stället ).
Jag har också varit själv med dom idag (AHH). Men det gick hur bra som hälst.
Vi har också varit och hälsat på Dianas bror som bor några gator bort (gå avstånd). Mycket trevliga människor. Några som jag alltid kan höra av mig till OM det skulle vara något.
Fick också en snabb tur till bibban och platsen/huset där Laurence har scout och Lena har Brownis (scout fast för tjejer).
Bild 2-3, : Det är spelat då man ska göra som bilden visar och sen ha lappen i mellan och försöka klara så många som möjligt.
Bild 4-6: som sagt vi ritade, Lena hade en bok där dom visade hur man ritatde olika saker. Jag försökte .. ja som ni förstår så är det ju jag som har ritat dessa vackra saker xD hahah MONSTER ^^
Bild 7-11: Vi bakade och kollade på Harry Potter samtisigt xD
Bild 12-13: När vi spelade Funny Bones = mycket roligt xD
Lite Bilder på mitt rum och sakerna som låg på min säng när jag kom =)
Bild 1: toa
Bild 2: Ett kort som jag fick.
Bild 3: Min Nyckel till huset, med en Me to you björn och ett M som nyckelring =)
Bild 4: GODIS
Bild 5: Helt otroligt snällt, Diana hade köpt en mobil till mig som jag kan använda här i England. (Och igen dålig sak)
Bild 6: MITT RUM =)
Jaa lite kort om idag. Har ju inte hänt så mycket med det har varit en skön dag.
Imorgon börjar jag mitt jobb som Au Pair. Lite spänd. Eller ja, har ju "jobbat" dom här dagarna, men imorgon börjar det på riktigt. Jag hoppas verkligen att jag kommer göra ett bra jobb.
Redan nu i veckan kommer jag vara själv med dom i tre dagar. Det gör mig lite nervös med jag vet att dom hjälper mig och det finns folk som jag kan ringa OM det skulle hända något.
Det är alltid skönt att veta.
Jaa nu ska jag sova så jag orkar upp för min första dag.
Love
Matilda

Första dagen på ett spännande år

Fredagen den 3 sep 2010 åkte jag till England för att jobab som Au Pair hos en familj i ett år (minst).
Diana (Mammam) Laurence och Lena möte upp mig på flygplatsen. Flyget var ca 20 min försenat, och redan innan jag gick på flyget så gick mitt handbaggage sönder ( min vanliga tur). Dragkedjan gick sönder så jag fick mossa in väskan under sättet för att slipa riskera att allt skulle åka ut.
Men i alla fall.
Dom stod och väntade på mig på flygplatsen, London Stansted (men en skylt där det stod Matilda) =).
Tog ca 40 min min bil till Cottenham. Det var en trevlig bilresa (jag var fortfarande grymt nervös). I bilen så bestämde vi att vi skulle äta fish and chips (har faktiskt aldrig ätit det under mina tidigare resor i England).
Vi åke först hem, lämnade min väskor och jag fick en liten snabb visning av huset. Blev också chockd över att det låg lite små sker till mig på sängen som dom hade köpt till mig. SÖTA!  och sedan gick vi och köte fish and chips.
Efter maten var det i sägen som gällde för Laurence och Lena (måste ju börja vänja sig eftersom skolan börjar på Måndag). Och jag började packa upp.
Sen var det sägen som gällde för mig också, det hade varit en lång dag.

Så idag var "första" dagen. Första hela dagen.
Dagen Började med att vakna i mitt nya rum. Har ett eget rum med egen toalett och dusch. ! Det gillar vi.
Sedan blev frukast så klart.
Sen var det Cambridge som gällde. Spenderade nästan hela dagen där. Vilken mysig stad! Vi åkte med en Citysightsseing buss som åkte runt nästan hela Cambrige.
Det borde borde man göra om man åker dit.
Om man sparar kvittot så räker det 24 timmar så man kan gå av och på under hela dagen. Om man skulle vilja kolla närmare på visa saker. ( Mycket bra tycker jag).
Vi gick av för att kolla på Cambridge University Botanic Garden. En plats med mycket bommlor från alla hörn och kanter. Det var mycket varckert måste jag säga. Man kunde ta mig sig lite att äta och sita bland alla fina växter. 

Bild 1: sitter på CitySightsseing Bussen. Siier där uppe men inget tak. Kände mig verkligen som en truist. ^^
Bild 2-3: Man ser River Cam. Ser lite ut som Venedig med alla båtar (gondoler, eller hur det stavas)
Bild 4: The Round Church
Bild 7: Man ser lite av kartan. Vägen som bussen åkte. 
Bild 8-19: Från Cambridge University Botanic Garden.
(Bild 18 : som Lena sa- They look like small Roses - Dom ser ur som så rosor =) )












Efter nästan 5 timmar i Cambridge så åkre vi till Tescco (En stor affär med allt från Mat till Tv aparater) och hanlade.
Sen var det tillbaka hem och äta. Vi alla var ganska hungriga.
och eftersom klockan var ganska mycket när maten var nera i magen så var det dags för sägen.
Jag fick hjälp av Diana att ficx Internet ( som ni ser) och vi fixade ordning min Engelska tel.

Jag känner mig verkligen välkommen i familjen och är inte alls nervös längre. Jag tror verkligen att detta kommer bli ett helt awesome år. Känner det på mig.
Jag ska försöka hålla er så uppdaterade så gott jag kan.

Nu ska jag kolla på wallander som går på Tv:n (men eng sub) och kommer troligen sommna. =)

Love
Matilda


RSS 2.0